BCAA X-tra Instant (500g)

3.650 rsd

Dostupnost: Na stanju

 

  • Prvi BCAA sa Glutaminom na svetu!
  • Ubrzava oporavak i regeneraciju mišića
  • Reguliše nivo šećera u krvi
  • Sprečava katabolizam mišića
  • Povoljno utiče na regulaciju masnoća u organizmu
  • Lako se rastvara u vodi
  • Odličan ukus
Tabela nutritivnih vrednosti
Šifra proizvoda: - Kategorije: ,

Opis

ZAŠTO BCAA I L-GLUTAMIN?

BCAA Xtra Instant je nova napredna verzija poznatog i popularnog proizvoda BCAA Xtra Powder. Karakterišu ga najkvalitetniji sastojci, izuzetni ukusi a od sada i bolja rastvorljivost i brza apsorpcija.

L-Glutamin može da se konvertuje u glukozu kada je ona potrebna  organizmu i da služi kao izvor energije. Zajedno sa N-acetil cisteinom omogućava sintezu glutationa koji  je važan antioksidans u organizmu. Značajan je u produkciji leukocita i za imunu funkciju. Novije studije  ukazuju da suplementacija glutaminom sprečava razgradnju mišićnog tkiva.

BCAA Leucin, izoleucin i valin omogućavaju sintezu proteina, regulišu delovanje insulina, sprečavaju katabolizam, izgrađuju mišićno tkivo koje je oštećeno tokom intenzivnih treninga, i omogućavaju stvaranje energije za mišiće u nedostatku dovoljnih količina masnih kiselina.

Preporučena dnevna doza od 20 g preparata sadrzi ukupno 10 g aminokiselina razgranatog lanca i to 5 g leucina, 2,5 g valina i 2,5 g izoleucina.  

Kome je namenjen?

  •  Sportistima
  •  Rekreativcima, naročito onima koji se bave sportovima u kojima je važna snaga, brzina i izdržljivost, brz oporavak.

Način upotrebe: Rastvoriti 1 mericu praška (10 g) u 250 ml vode. Uzeti pre i posle treninga.  

Jedna porcija BCAA Xtra Instant Activlab od 10 grama sadrži 5 grama BCAA aminokiselina u optimalnim proporcijama 2:1:1 i 3,5 grama L-Glutamina. BCAA aminokiseline učestvuju sa 35% u esencijalnim aminokiselinama koje grade proteine u mišićima i sa gotovo 50% u aminokiselinama koje se moraju obezbediti kroz ishranu.

Ostali sastojci: arome, koncentrovani sok pomorandže i aditivi regulatori  kiselosti: limunska kiselina i natrijum-citrati, zaslađivači: acesulfam K i sukraloza i boja: sanset žuta FCF.  

Većina glutamina se sintetiše u mišićima skeleta i čini oko 60% svih aminokiselina koje grade mišiće kod čoveka. Ova kiselina je odgovorna za transport azota u ćelije mišića i aktivno je uključena u metabolizam mišića, ograničavajući razgradnju mišićnog tkiva. Takođe stimuliše proizvodnju hormona rasta koji utiče na rast mišića. Suplementacija glutaminom se prema tome preporučuje za ljude koji žele da smanje količinu masti bez gubljenja vredne mišićne mase. Pored toga, pomaže u pravilnom funkcionisanju creva i imunog sistema.

Pogledaj kompletnu ponudu ->

Dodatne informacije

Ukus

Orange, Lemon, Watermelon

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „BCAA X-tra Instant (500g)“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *