Muscle Up Protein (2000g)

5.990 rsd

Dostupnost: Na stanju

✅ Sadrži kreatin i taurin koji ubrzavaju rast mišićnih ćelija
✅ Sadrži 6g BCAA po porciji
✅ Visoka biološka vrednost i veliki udeo aminokiselina
✅ Doprinosi rastu mišićne mase i pomaže u održavanju zdravlja kostiju
✅ Brza apsorpcija
✅ Ne opterećuje sistem za varenje
✅ Lako se rastvara u vodi
✅ Odlični ukusi
Bez aspartama

Tabela nutritivnih vrednosti
Šifra proizvoda: - Kategorije: ,

Opis

 ZAŠTO MUSCLE UP? 

Muscle Up Protein je izvor proteina surutke najvišeg kvaliteta obogaćen složenim ugljenim hidratima, pored toga, obogaćen je kreatinom i taurinom, esencijalnim amino kiselinama i BCAA.

Koncentrat proteina surutke karakteriše visoka biološka vrednost i veliki udeo esencijalnih aminokiselina.

Sadrži taurin (2-aminoetanosulfidna kiselina) – U pitanju je ne-proteinska aminokiselina, što znači da ne gradi proteine u ljudskim mišićima. U ljudskim tkivima i krvotoku, javlja se u slobodnom stanju, zauzimajući 1/1000 telesne težine. Pomaže razvoju mišićnog tkiva i regeneracije tela nakon iscrpljujućih treninga.

Pored toga, taurin pomaže transportu još jedne bitne aminokiseline – kreatina. Kreatin je stalna komponenta mišićnog tkiva i igra osnovnu ulogu u hemijskim promenama koje dovode do kontrakcije mišića. Kreatin se u ljudskom telu proizvodi iz glikokola (aminosirćetna kiselina). Štiti mišićne ćelije od oksidativnog stresa, pojačava sintezu proteina koji utiču na rast mišićne mase i ubrzava regeneraciju mišića.

Kome je namenjen?

  •       Rekreativcima
  •       Osobama koji brinu o svojoj figuri
  •       Profesionalnim sportistima
  •       Osobama koje žele da podignu nivo snage
  •       Osobama koje žele da izgrade kvalitetnu mišićnu masu
  •       Osobama koje žele da izgube kilograme

Kada koristiti?

  •       Najbolje koristiti posle treninga 

Način upotrebe: Rastvoriti 50g (2,5 ravne merice) u 200ml-300ml vode ili mleka. Uzimati jednom dnevno, najbolje posle treninga.  

Sastojci: koncentrat proteina surutke (iz mleka), maltodekstrin, kreatin monohidrat, taurin, arome, kakao  prah 1 %, zgušnjivač: ksantan guma, zaslađivači: acesulfam Ki sukraloza, boja: karamel amonijacni.  

Proteini surutke su potpuni proteini koji sadrže sve esencijalne aminokiseline u optimalnom  odnosu. Preporuka Naučnog komiteta za hranu EU za dnevni unos proteina za sportiste je 1,4 g/kg telesne  mase, s tim da biološka vrednost ovih proteina treba da bude najmanje 70. Sadržaj proteina surutke u preporučenoj dnevnoj dozi od 50g preparata je 35g.  

Kreatin je hidrosolubilna aminokiselina, koja se ne ugrađuje u proteine već se u slobodnom  obliku nalazi u životinjskom, a znatno manje u biljnim tkivima, uglavnom u obliku kreatin-fosfata. U  ljudskom organizmu se sintetiše iz aminokiselina arginina i glicina uglavnom u jetri. Najbolji izvori kreatina su meso, iznutrice i riba. U suplementima je prisutan uglavnom kao monohidrat.Preporučena dnevna doza od 50g proizvoda sadrži 3g kreatina. Tokom suplementacije treba unosti veću količinu vode.  

Taurin (2-aminoetan-sulfonska kiselina) je neproteinska aminokiselina, koja se od ostalih  aminokiselina razlikuje po tome što je derivat sulfonske kiseline, a ne karboksilne, po tome što je beta aminokiselina, i po tome što nema hiralni centar. Taurin je krajnji proizvod metabolizma cisteina i osnovna slobodna intraćelijska aminokiselina u mnogim humanim tkivima (retina, mozak, miokard, skeletni mišici). U namirnice sa najvećim sadržajem taurina spadaju morski plodovi kao školjke  (400-800mg/100g), hobotnica (350 mg/l00g), zatim bela riba (150mg/100g), pileće tamno meso (170 mg/100g), svinjsko meso (80-100mg/100g).  Sadržaj taurina u preporučenoj  dnevnoj dozi od 50g proizvoda je 3g.  

Pogledaj celokupnu ponudu ->

Dodatne informacije

Ukus:

Čokolada, Vanila

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Muscle Up Protein (2000g)“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *